Kasteel de Haar

Het kasteel hebben we niet gebouwd, de website wel!

Kasteel de Haar nam contact op met ons team met het verzoek om hun website te transformeren tot een eenvoudig te beheren en gebruiksvriendelijke WordPress-website. Benieuwd naar het resultaat? Ontdek het hieronder.

Een kijkje kunnen nemen door een stuk Nederlandse geschiedenis

Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en ligt vlak buiten Utrecht. Het heeft alles wat je van een kasteel verwacht: torens, een grote tuin, poorten, ophaalbruggen en prachtige zalen.

Daarnaast worden er ook vele tentoonstellingen gehouden in en rondom het kasteel. Het middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de unieke, maar vooral rijke geschiedenis en vele verhalen die daarover te vertellen zijn!

Kasteel de Haar mockups

Wat hebben wij voor het Kasteel gedaan?

  • De bestaande website omgezet naar een gemakkelijk te gebruiken WordPress website
  • Responsiveness is key. Alles is schaalbaar ingedeeld zodat men met ieder toestel een fijne ervaring krijgt
  • Het advertentiebeheer (Google Ads) wordt bijgehouden door Creative Studio
  • Rekening gehouden met SEO & SEA
  • Designwensen vertaald tot de huidige website

Overzetten naar WordPress

Onze professionals van Creative Studio zijn specialist in onder andere WordPress en hebben op wens van Kasteel de Haar de website overgezet naar WordPress. Omdat de website niet op basis van WordPress was gebouwd was er moeite om de website goed te onderhouden. Met de hulp van het gemakkelijke CMS van WordPress en de training van Creative Studio kunnen de medewerkers van Kasteel de Haar nu hun eigen website beheren.

Extra functies

De website heeft een unieke homepagina gekregen met een carrousel als banner, en dynamische openingstijden in de balk daaronder. De banner wisselt tussen een aantal foto’s en trekt direct de aandacht. Iedere slide van de carrousel linkt naar een andere pagina. Daarnaast is de website in meerdere talen beschikbaar. Door het internationale karakter van Kasteel de Haar is dit een onmisbare toevoeging. Het taalkeuzemenu bovenin mocht natuurlijk ook niet ontbreken.

Een frisse look voor een historierijk kasteel

Voor de opzet van de website hebben we gekeken naar de eisen en wensen van de klant. Op basis daarvan hebben we een nieuw jasje ontworpen. Voorheen stond er een Videobanner bovenaan de pagina, maar uiteindelijk is er gekozen voor een carrousel met verschillende foto’s die elk naar een pagina op de website leiden (ook weer een pluspunt voor interne links!). Met de aangeleverde teksten en afbeeldingen hebben wij dit weten te vertalen naar een mooi en strak design.

Een schermafbeelding van de oude website van Kasteel de Haar
Kasteel de Haar; ons teamsproject

Old

New

Bekijk wat wij voor jou kunnen betekenen

Bedankt voor jouw bericht!

Wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

Hosting solutions for you

Bedankt voor jouw sollicitatie!

Wij zullen zo snel contact met jou opnemen.

Hosting solutions for you
pop-up-circle

Solliciteer nu!

Klaar voor je nieuwe job? Upload nu je cv!