Houd je WordPress up-to-date

Het up-to-date houden van je WordPress website hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zolang je het maar regelmatig doet en altijd een recente back-up bij de hand hebt. We adviseren je dan ook elke week je website bij te werken en eveneens wekelijks een reservekopie van je website en database te maken.

Mocht er onverhoopt iets fout gaan bij het updaten en je site ‘breken’, heb je in ieder geval nog een reservekopie die teruggezet kan worden. Het hebben van een goede back-up is natuurlijk ook erg gemakkelijk wanneer je zelf per ongeluk iets kapot maakt aan je website.

WordPress Updateservice

Helaas zien we regelmatig dat WordPress websites niet goed worden bijgehouden. Back-ups zijn verouderd of helemaal niet voorhanden. Wanneer er dan iets mis gaat, kost het veel tijd en moeite om je website weer online te krijgen. Ook ben je voor enige tijd offline en onbereikbaar voor je bezoekers of klanten. Om dit te voorkomen biedt Creative Studio een WordPress Updateservice aan.

Geen tijd om zelf je website bij te houden? Of neem je liever het zekere voor het onzekere? Dan is onze WordPress Updateservice iets voor jou! Wat houdt deze updateservice in?

  • Wekelijks updaten we jouw WordPress installatie, inclusief thema en plugins.
  • Elke week wordt er een reservekopie van de website gemaakt.
  • Na iedere update doen we een quick scan op functionaliteit.
  • We scannen je website op potentiële kwetsbaarheden.

Met onze updateservice hoef je zelf niets meer te doen. Allereerst implementeren we de Creative Studio Updateservice op je WordPress website. Daarnaast installeren we – zonder extra kosten – Wordfence en Sucuri. Door middel van deze plugins monitoren we je website en maken we veiligheidsscans.

Waarom WordPress?

Een WordPress website biedt je vele voordelen. WordPress is namelijk een gebruikvriendelijk CMS (content management system) en biedt standaard al veel mogelijkheden wat betreft functionaliteit en design. Met behulp van verschillende thema’s en plugins is deze functionaliteit bijna oneindig uit te breiden. Zo kun jij eenvoudig de bezoekers van je website de online ervaring geven die jij voor ogen hebt.

Een up-to-date WordPress installatie is ook een veilig CMS. Je loopt dan namelijk vele malen minder risico om gehackt te worden. Een regelmatige controle op updates van het thema, de plugins en WordPress zelf, is dus van groot belang. Zo voorkom je fouten op je website en blijft alles werken. Je houdt je website snel, veilig en bovenal goed toegankelijk voor je bezoekers.

Als er toch iets mis gaat…

Een WordPress website kan om verschillende redenen niet meer naar behoren werken. We lossen dit dan graag voor je op. Met onze Updateservice voor WordPress beschik je altijd over een recente backup. Mocht er iets mis gaan met je website – bijvoorbeeld doordat een plugin niet meer werkt – kunnen we deze backup terug zetten. Dit is een tijdelijke oplossing. Uiteindelijk moeten om veiligheidsredenen WordPress, plugins en thema up-to-date zijn.

Echter vallen niet alle werkzaamheden binnen de updateservice. Soms wordt een plugin niet meer onderhouden. Dan kan het gebeuren dat deze niet meer compatible is met de nieuwe WordPress versie. De website kan hierdoor kapot gaan. We raden dan aan om een vervangende plugin te plaatsen. Het configureren en testen hiervan kost ongeveer een uur.

Ook kunnen uit de wekelijkse veiligheidsscan kwetsbaarheden naar voren komen. Hier moet dan actie op ondernomen worden. Dit om te voorkomen dat je site gehackt kan worden. De werkzaamheden verschillen dan van geval tot geval. We maken dan een schatting van de tijd die het gaat kosten. Hetzelfde geldt voor wanneer je site onverhoopt toch gehackt is. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de ernst van de hack en hoeveel tijd we hieraan moeten besteden.

Bij extra werkzaamheden maken wij van tevoren altijd een inschatting en overleggen dit met de klant. Mocht een oplossing langer duren, geven we dit tijdig aan. Hebben we een en ander sneller op kunnen lossen dan laten we dat uiteraard ook weten. We rekenen alleen de daadwerkelijk gewerkte uren.

Bedankt voor jouw bericht!

Wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

Handshake

Bedankt voor jouw sollicitatie!

Wij zullen zo snel contact met jou opnemen.

Handshake
pop-up-circle

Solliciteer nu!

Klaar voor je nieuwe job? Upload nu je cv!