Is Google al op bezoek geweest?

Google is de hele dag bezig om het hele internet na te lopen.

Bij wijze van spreken maken ze telkens een back up van het hele internet. Zoals je waarschijnlijk weet: als je via Google een zoekopdracht uitvoert, zoekt de zoekmachine in alle pagina’s op het internet. Althans, de webpagina’s die bij Google bekend zijn. Google ‘indexeert’ pagina voor pagina en je wilt natuurlijk dat het jouw website niet overslaat. Eigenlijk bezoekt Google alle pagina’s op het internet en onthoudt hij wat er op die pagina staat en hoe je die kunt vinden. Is Google al bij jou op bezoek geweest?

Als je niet zeker weet of Google wel alle pagina’s van jouw website indexeert, dan is daar een simpel trucje voor: Typ in Google het commando ‘site:’ in, gevolgd met jouw website url. Bijvoorbeeld: site:creativestudio.nl. Hiermee geef je Google de opdracht om alleen de pagina’s te zoeken die op dit domein staan. Zie je veel minder pagina’s dan je website in werkelijkheid heeft? Of wordt er geen enkel resultaat getoond? Dan heeft Google jouw website nog niet gezien.

Google Webmaster Tools

Help Google met het vinden van je website door je aan te melden op Google Webmaster. Door een XML-sitemap van je website toe te voegen, kan jouw website automatisch een seintje geven aan Google als er iets op je website wordt aangepast.

Een sitemap is een soort samenvatting van je volledige website. Er wordt een overzicht van alle url’s in opgesomd. Als jouw website in WordPress is gebouwd dan kun je hier verschillende plugins voor gebruiken. Wij raden de SEO plugin van Yoast aan, omdat die bij ons voor positieve ervaringen heeft gezorgd.

Heel eenvoudig

Installeer Google Webmaster Tools voor je website, als je dat nog niet gedaan hebt. In jouw account kies je voor crawlen > sitemaps en daarna rechtsboven op sitemap toevoegen/testen. In dit venster kun je de url van de sitemap opgeven.

Wannee je de plugin van Yoast gebruikt hoef je alleen maar de tekst sitemap.xml in te typen. Daar wordt namelijk door de plugin automatisch de sitemap geplaatst, handig toch?

Als je dit hebt gedaan, hoef je alleen maar te wachten, totdat Google je sitemap heeft verwerkt. Zodra dit is gebeurt zul je zien dat alle pagina’s te vinden zijn met de eerder genoemde zoekopdracht (site:) en zullen bijvoorbeeld nieuwe blogposts ook vrij snel geïndexeerd worden. Google is nu bij je langs geweest!

Hoe zit dat bij Magento?

Magento heeft geen handige plugin zoals Yoast. Om een sitemap voor een Magento op te vragen log je eerst in op de backend van je Magento-website. Vervolgens navigeer je naar Catalogus > Google Sitemap. Hier voeg je een sitemap toe voor het domein dat je geïndexeerd wilt hebben. Vul alle gegevens correct in, zodat een sitemap kan worden gemaakt.

Bestandsnaam: sitemap.xml
Pad: voer hier altijd een ‘/’ in.

Vervolgens kun je de sitemap url toevoegen aan Google Webmaster Tools, zoals je dat ook voor de WordPress websites doet. www.’jouwdomeinnaam’.nl/sitemap.xml.

 

En nu?

Dat is de snelste en meest geautomatiseerde manier om jouw website aan Google kenbaar te maken. Gefeliciteerd, Google weet van jouw bestaan. Maar nu is het taak om jouw website te vullen met relevante content en de website te laten leven, zodat Google vaker bij je op bezoek komt.

Zorg voor deze drie belangrijke pijlers:

1. Een relevante contentstrategie. Creëer webcontent, schrijf blogberichten en richt je op wat bezoekers willen lezen/leren op jouw pagina.

2. Zorg voor interactie en bezoekers. Promoot je website en maak het mogelijk om de dialoog aan te gaan.

3. Social Media. Koppel jouw website aan Social Media en zorg voor veel likes, tweets en +1’s. Google vind dat leuk.

Zou je hier graag mee aan de slag gaan, maar heb je hier wat hulp bij nodig? Wij helpen je graag verder met je website en kunnen Google laten zien wat een geweldige website je hebt. Neem contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Dit is het begin naar online vindbaarheid via de populaire Google zoekmachine. Dit kunnen wij ook voor je doen en zullen daarna alles voor je ontzorgen. We zorgen er in ons zoekmachine optimalisatie abonnement voor dat jouw website geleidelijk naar online succes gaat.

 

Bedankt voor jouw bericht!

Wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

Handshake

Bedankt voor jouw sollicitatie!

Wij zullen zo snel contact met jou opnemen.

Handshake
pop-up-circle

Solliciteer nu!

Klaar voor je nieuwe job? Upload nu je cv!