301 Redirect Vereenvoudigd met SEOPress

Behoud Bezoekers en Verbeter SEO Zonder Moeite met 301 Redirects

Er is een simpele methode om te voorkomen dat je bezoekers en zoekmachines voor belangrijke informatie op je site een 404-melding krijgen. Een 404 is niet alleen nadelig voor je SEO, ook zullen de bezoekers van je site minder vertrouwen hebben. Mogelijk klikken ze zelfs direct weg. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Dit doe je door een 301 verwijzing te maken. Met zo’n 301 redirect geef je aan dat de gezochte informatie nu op een andere plek te vinden is. Een redirect kan op verschillende manieren ingesteld worden. Vaak wordt hiervoor een regel gemaakt in het zogenaamde .htaccess bestand van je website. Enige technische kennis is hiervoor wel vereist maar online is er genoeg informatie te vinden. Heb je een WordPress site? Dan wordt het je erg gemakkelijk gemaakt en kun je de redirects eenvoudig instellen met de SEOPress plugin. Hieronder leggen we uit hoe dit moet. 

Voorkom eenvoudig een 404-pagina en verbeter je SEO

Wanneer je redirects aanmaakt middels de SEOPress plugin worden deze automatisch verwerkt in het .htaccess bestand zonder dat je allerlei technische kennis nodig hebt. In dit voorbeeld gaan we uit van een nieuwe contactpagina voor Creative Studio. Creative Studio verhuist namelijk per 1 januari 2021 naar Uden. Vanaf die datum moet dus de informatie op onze website ook aangepast zijn. Dit gebruiken we hieronder als voorbeeld. We hebben eerst een nieuwe contactpagina aangemaakt met onze nieuwe adresgegevens. Voor onze oude contactpagina stellen we vervolgens een redirect in naar de nieuwe contactpagina. Dit laten we ingaan op 1 januari 2021 om 0:00 uur. Dan kunnen we zelf namelijk lekker proosten op het nieuwe jaar en is de informatie op onze site toch up-to-date.

Stapsgewijze plan om een 301 redirect te maken in SEO Press

 1. Ga naar het WordPress dashboard en klik op het kopje Plugins.
 2. Installeer SEOPress wanneer deze nog niet op je site geïnstalleerd is.
 3. Ga naar SEO en klik op Re-directs. 
 4. Klik op Voeg redirect toe.
 5. Vul de oude relatieve URL in. Gebruik hiervoor geen ankers maar alleen bijvoorbeeld contact.
 6. Vink het vakje Redirects inschakelen? aan
 7. Voer de nieuwe URL volledig in.
 8. Indien gewenst stel je een publicatiedatum in (wij hebben dit ingesteld op 1 januari omdat we vanaf dat moment de nieuwe informatie willen laten ingaan).
 9. Klik op Publiceren
 10. Controleer of dit goed is gegaan door de oude URL in je browser te openen. Als het goed is, kom je nu op de nieuwe pagina uit.
 11. Het is je gelukt!

   

Mocht het toch niet zijn gelukt, helpen wij je graag verder. Stuur ons dan een berichtje

Start de visuele uitleg
Kijk met ons mee!
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Stap 6
Stap 7
Stap 8
Stap 9
Klaar!
Je hebt de redirect succesvol ingesteld.
Previous slide
Next slide

Bedankt voor jouw bericht!

Wij zullen zo snel mogelijk contact met jou opnemen.

Hosting solutions for you

Bedankt voor jouw sollicitatie!

Wij zullen zo snel contact met jou opnemen.

Hosting solutions for you
pop-up-circle

Solliciteer nu!

Klaar voor je nieuwe job? Upload nu je cv!